Η πρόοδος που παρατηρείται στον τομέα της Ιατρικής γενικά, αλλά και στους διαφόρους κλάδους της ειδικότερα, είναι αξιοθαύμαστη. Μέσα στα τελευταία 50 χρόνια έχουν παρατηρηθεί τεράστιες εξελίξεις και πολλές ασθένειες που μέχρι πρότινος θεωρούνταν ανίατες, μπορούν πλέον να αντιμετωπιστούν επιτυχώς, στο μεγαλύτερό τους βαθμό.

Πολλά νοσήματα, δε, όπως η ψωρίαση που θεωρούνταν μεταδοτικά, έχουν πλέον αναγνωριστεί ως αυτοάνοσα, βγάζοντας μεγάλη μερίδα του πληθυσμού από το περιθώριο, στο οποίο βρισκόταν λόγω των παθήσεών του.

Σε ένα τεράστιο βαθμό, βέβαια, έχει επωφεληθεί και ο κλάδος της αγγειολογίας και τις αγγειακής χειρουργικής, με καινοτόμες έρευνες και μελέτες να δίνουν λύσεις σε θέματα που απασχολούσαν ένα μεγάλο ποσοστό των γιατρών του αγγειολογικού κλάδου.

Η Ευκαιρία για Ενημέρωση γύρω από τις Εξελίξεις της Ιατρικής και της Αγγειολογίας

Μέσα από τη διοργάνωση συνεδρίων και σεμιναρίων, οι ιατρικοί σύλλογοι επιδιώκουν να ενημερώσουν και να εκπαιδεύσουν τους γιατρούς του εκάστοτε κλάδου, έτσι ώστε να συνεχιστεί η ανοδική, εξελικτική πορεία του ιατρικού κλάδου.

Πιο συγκεκριμένα, στον κλάδο της αγγειολογίας έχουν παρατηρηθεί αξιόλογες εξελίξεις με τη δύναμη της τεχνολογίας και της ρομποτικής. Με την εφαρμογή του laser στην ιατρική, πολλές χρονοβόρες επεμβάσεις που απαιτούσαν χιλιοστομετρική ακρίβεια, έχουν γίνει, πλέον, επεμβάσεις ρουτίνας.

Μέσω των διαφόρων συνεδρίων, εκθέσεων και σεμιναρίων που διεξάγονται τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, οι αγγειολόγοι και οι αγγειοχειρούργοι έχουν τη δυνατότητα να λάβουν πληροφορίες για τις νέες τεχνολογίες και μηχανήματα, για τους τρόπους λειτουργίας τους, για τα ποσοστά αποτελεσματικότητας, ενώ θα μπορούν να λάβουν μέρος και σε εκπαιδευτικά εργαστήρια, κατά το οποία θα μάθουν πώς λειτουργεί το κάθε μηχάνημα και πόσο χρήσιμο μπορεί να είναι.

Δίνεται, επίσης, η δυνατότητα ανταλλαγής πληροφοριών και στοιχείων μεταξύ των συναδέλφων, μέσα από εμπειρικές διαδικασίες, έτσι ώστε να βελτιστοποιηθούν οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται και να ανοιχθούν δρόμοι για περαιτέρω εξελίξεις, μεγαλύτερη πρόοδο, αλλά και περαιτέρω έρευνες γύρω από θέματα τα οποία δεν έχουν ακόμη επιλυθεί.